Je bent via de website van TUI doorgelinkt naar de website van HetHuisartsLab. Wanneer je via onderstaand registratieformulier een PCR-test aanvraagt, dan ga je een overeenkomst aan met HetHuisartsLab. Deze aan te vragen test wordt geen onderdeel van een eventueel door jou te boeken (pakket)reis bij TUI / Kras. TUI / Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door HetHuisartsLab. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst dien je je te wenden tot HetHuisartsLab.

Registreren:
Een afspraak maken is niet nodig, u dient zich alleen te registreren bij HetHuisartsLab. Deze registratie dient per reiziger te worden voldaan. Met deze registratie kunt u bij alle Covid Health Check Centers in Nederland terecht, kijk voor een volledig overzicht op www.hethuisartslab.com/healthcheckcenters.

Vouchercode:
Vul in het veld ‘vouchercode’ uw 1e voorletter, achternaam en geboortedatum in zoals op uw reisspecificatie vermeld. Vanuit HetHuisartsLab wordt dit namelijk uw unieke verificatiecode, deze code geeft recht op een (volledige) vergoeding van de PCR test per reiziger.
NB Er is een verschil tussen TUI en KRAS-klanten over hoe een tussenvoegsel moet worden vermeld;
Voorbeeld voor TUI klanten: jjansen24011980 of jvan-der-graaf24011980
Voorbeeld voor KRAS klanten: jjansen24011980 of jvandergraaf24011980

Werkt de vouchercode niet? Neem dan contact op met TUI Nederland of je TUI reisagent. De kosten kunnen achteraf niet meer worden gedeclareerd.

Testafname:
Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten, Madeira, de Canarische Eilanden en Cyprus
De PCR-test moet binnen 72 tot 65 uur voor vertrek zijn afgenomen. De geplande vertrektijd kun je vinden via de Mijn TUI omgeving of op je e-tickets.

Duitsland:
De PCR-test moet binnen 48 uur voor aankomst zijn afgenomen ongeacht vervoersmiddel.
Let op! De uitslag + afreisdocument ontvangt u uiterlijk middernacht voor vertrekdag.

Nationaliteit:
Heeft u vanwege de nationaliteit geen Nederlands BSN-nummer, dan dient u het hokje ‘Nederlands BSN ontbreekt of is niet van toepassing’ aan te vinken en het paspoortnummer en land in te vullen. Woont u in het buitenland en is uw postcode alleen gebaseerd op cijfers, vul dan 2 fictieve letters in.

Disclaimer

PCR RT test technologie
De door U-Diagnostics en partner-laboratoria Labor Dr. Wisplinghoff en CENTOGENE gehanteerde test technologie is door RIVM / RKI gevalideerd. In nagenoeg alle gevallen levert dat tijdig een zeer betrouwbaar testresultaat op. Er is echter altijd een kleine kans op een zogenaamd vals-positieve (u bent niet besmet, maar de test indiceert uit dat u wel besmet bent) of vals-negatieve (u bent wel besmet, maar de test wijst dat niet uit) uitslag. Daarnaast bestaat een eveneens kleine kans dat het bij u afgenomen monster niet getest kan worden door andere oorzaken (denk daarbij bijvoorbeeld aan recent oraal gebruik van medicatie, alcohol, mondspoelmiddelen en/of andere verontreinigingen in de mond-, keel- en neusholten). In dat soort gevallen bieden wij zo snel mogelijk een nieuwe test aan om te proberen u alsnog tijdig een uitslag te kunnen geven. Of dit lukt hangt onder meer af van het beroep op de test-capaciteit door aangewezen prioriteiten groeperingen zoals medisch noodzakelijken, zorgmedewerk(st)ers, vitale beroepers etc.

Een test biedt derhalve nooit een absolute (100%) zekerheid op een (betrouwbaar) resultaat. Aan de uitslag van een test kunt u dan ook geen rechten ontlenen en U-Diagnostics en partner-laboratoria zijn niet gehouden om informatie/bewijs aan te leveren over het niet (tijdig) kunnen aanleveren van een testresultaat.

non-Covid-19 verklaring
U-Diagnostics bewaakt het testproces en de afgifte van een non-COVID-19 verklaring zeer zorgvuldig, maar kan er niet in alle gevallen voor in staan en garanderen dat een non-COVID-19 verklaring ook daadwerkelijk tijdig voor de aanvang van uw reis of anderszins wordt afgegeven. Soms is dat om uiteenlopende redenen, zoals hiervoor aangegeven, niet mogelijk en in het geval dat u om die reden niet door uw vervoerder of het land van bestemming wordt toegelaten, aanvaardt U-Diagnostics geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die daar uit voortvloeit en of kosten die daar mee samenhangen.