Vraag hier een PCR-test en afreisdocument aan
Via Sunweb ben je verwezen naar deze pagina. Via onderstaande stappen kun je eenvoudig gratis een PCR-test en een afreisdocument voor jouw vakantie naar Griekenland, Madeira of Cyprus aanvragen.

Hoe gaat dit in zijn werk?
Alleen via deze link (te herkennen aan het Sunweb logo) kun je de test gratis af laten nemen. Doorloop de stappen via de link en doorloop de volgende stappen:

Stap 1: Geef aan of je alleen of met meerdere personen wilt testen. Wanneer je je voor meerdere personen tegelijk aanmeldt ontvang je de testresultaten tegelijkertijd.

Stap 2: Vul je persoonsgegevens in voor alle deelnemers, de aanvraag moet per persoon gedaan worden. Het is jouw verantwoordelijkheid om deze gegevens correct in te vullen.

Vul jouw kortingscode in het veld ‘vouchercode’ in. Het veld ‘overige informatie/boekingscode’ kan worden leeg gelaten.
Vul in het veld voor de vouchercode het volgende in: jouw boekingsnummer + deelnemer nummer, gescheiden door een streepje.
Voorbeeld: Een reisgezelschap bestaat uit 3 personen. Het boekingsnummer is 1234567. De codes die bij de test-aanvragen gebruikt moeten worden zijn:
1234567-1
1234567-2
1234567-3

Kies alleen voor de COVID-19 PCR test en vink aan dat je het afreisdocument wilt ontvangen. Het is verplicht om dit document bij je te hebben op jouw vakantiebestemming. Als je een vouchercode in hebt gevuld is dit standaard voor je aangevinkt.
Je dient toestemming te geven om de resultaten per e-mail te ontvangen.
Kies voor ‘volgende persoon’ om de persoonsgegevens van de rest van het reisgezelschap in te voeren.

Stap 3: Kies jouw afnamelocatie. Je maakt geen specifieke afspraak voor een datum of tijdstip. Je kiest deze locatie voor het hele reisgezelschap en dient als groep langs te komen op de testlocatie. Je dient zelf binnen de aangegeven openingstijden (zie link bij de afnamelocatie) langs te gaan voor het afnemen van jouw test.

Let op, niet alle afnamecentra zijn in het weekend geopend. Let hier op bij het kiezen van jouw locatie. Zorg dat je ruim voor sluitingstijd aanwezig bent, indien er een rij staat kan het zijn dat je niet meer op tijd geholpen kunt worden.

Stap 4: Vink aan dat jouw gegevens gebruikt mogen worden ten behoeve van het verwerken van de COVID-19 test en verstuur jouw aanmelding.

Wanneer moet je de test afnemen?
Griekenland
De test moet zoveel mogelijk richting 72 uur vóór aankomst (niet langer dan 72 uur) worden afgenomen. Neem de test zo vroeg als mogelijk binnen het aangegeven tijdsbestek af!

Madeira en Cyprus
De test moet tussen zoveel mogelijk richting 72 uur vóór vertrek (niet langer dan 72 uur) worden afgenomen. Neem de test zo vroeg als mogelijk binnen het aangegeven tijdsbestek af!

Wanneer ontvang je de uitslag?
Je ontvangt de uitslag de avond voor jouw vertrek dag, tussen 18.00 en 24.00 uur.

Veelgestelde vragen
FAQ Sunweb: https://www.sunweb.nl/vakantie/faq/questions/83465
FAQ HuisArtsLab: https://www.hethuisartslab.com/veelgestelde-vragen

Velden met een * zijn verplicht

Disclaimer

PCR RT test technologie
De door U-Diagnostics en partner-laboratoria Labor Dr. Wisplinghoff en CENTOGENE gehanteerde test technologie is door RIVM / RKI gevalideerd. In nagenoeg alle gevallen levert dat tijdig een zeer betrouwbaar testresultaat op. Er is echter altijd een kleine kans op een zogenaamd vals-positieve (u bent niet besmet, maar de test indiceert uit dat u wel besmet bent) of vals-negatieve (u bent wel besmet, maar de test wijst dat niet uit) uitslag. Daarnaast bestaat een eveneens kleine kans dat het bij u afgenomen monster niet getest kan worden door andere oorzaken (denk daarbij bijvoorbeeld aan recent oraal gebruik van medicatie, alcohol, mondspoelmiddelen en/of andere verontreinigingen in de mond-, keel- en neusholten). In dat soort gevallen bieden wij zo snel mogelijk een nieuwe test aan om te proberen u alsnog tijdig een uitslag te kunnen geven. Of dit lukt hangt onder meer af van het beroep op de test-capaciteit door aangewezen prioriteiten groeperingen zoals medisch noodzakelijken, zorgmedewerk(st)ers, vitale beroepers etc.

Een test biedt derhalve nooit een absolute (100%) zekerheid op een (betrouwbaar) resultaat. Aan de uitslag van een test kunt u dan ook geen rechten ontlenen en U-Diagnostics en partner-laboratoria zijn niet gehouden om informatie/bewijs aan te leveren over het niet (tijdig) kunnen aanleveren van een testresultaat.

non-Covid-19 verklaring
U-Diagnostics bewaakt het testproces en de afgifte van een non-COVID-19 verklaring zeer zorgvuldig, maar kan er niet in alle gevallen voor in staan en garanderen dat een non-COVID-19 verklaring ook daadwerkelijk tijdig voor de aanvang van uw reis of anderszins wordt afgegeven. Soms is dat om uiteenlopende redenen, zoals hiervoor aangegeven, niet mogelijk en in het geval dat u om die reden niet door uw vervoerder of het land van bestemming wordt toegelaten, aanvaardt U-Diagnostics geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die daar uit voortvloeit en of kosten die daar mee samenhangen.